VELİ-ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME

VELİ-ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME

VELİ-ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME

07.12.2023 378

1.   Öğrenciler 07.50’ de okul toplanma alanında hazır bulunurlar. Sıra ile okul binasına idareci ve nöbetçi öğretmenler gözetiminde alınır. Bayrak törenlerinde, kendi sınıfına ayrılan yerde düzgün olarak sıra olunur. Öğretmenler sınıfların başında hazır bulunur ve düzenli bir şekilde bekler.

 2.   Okul dersleri saat 08.00 da başlar. 1.dersin ilk 5 dakikası içerisinde gelen öğrenci derse alınarak yoklamaya geç olarak yazılır. İlk dersin 5 dakikasından sonra gelen öğrenciler yok yazılarak, derse devam ettirilir. Diğer derslerin tamamında öğretmenden sonra derse giren öğrenciler yok yazılır. 2. Dersin sonunda ve öğleden sonraki ilk dersin sonunda ara devamsızlık mesajı atılarak veliler bilgilendirilecektir.  Öğle arası Cuma günleri hariç 12.05-12.50’dir. ( Cuma 12.50-13.50)  

 3.   Öğrenci izin, rapor ve sevk işlemlerinde veli (anne ya da baba) beyanı ve teslimi esastır.

 4.   Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

 5.   Kıymetli öğrencilerimiz birbirlerine ve öğretmenlerine sevgi ve saygı çerçevesinde hitap ederler.

 6.  Öğrencilerimiz okulun belirlenmiş forma kurallarına uyar. Okul forması; öğrencilerimiz anket sonucuna göre belirlemiş olduğu okul amblemi bulunan tişört ve sweat ile siyah renk okul pantolonudur. Beden eğitimi dersi olduğu günler öğrenciler siyah eşofman ve siyah tişört giyer.

 7.  Kılık-kıyafetleri, MEB yönetmeliklerine ve okul forma kurallarına uygun olmayan öğrencilerin velilerinden öğrencinin kılık-kıyafetini düzeltmesine yardımcı olması beklenir. Israrla okul forma kurallarına uymayan öğrenci Disiplin Kuruluna sevk edilir.

 8.  Sınıf rehber öğretmenleri sınıfındaki kılık kıyafet yönetmeliğini aykırı davrananların takibini yaparak ilk adımda  öğrenci ve veli ile görüşerek daha sonra rehberlik servisi, bunlarda sonuç alınamazsa gerekli kurullara sevkinden sorumludur.

 9.  Öğrencilerimiz okul içerisinde ve okul adına katılım sağlanan etkinlikte küpe ve takı takmaz, yönetmelik gereği saçları boyalı ve makyajla gelemezler.

 10.Okulda, sınıflarda, kütüphanede ve tüm etkinlik ortamlarında elektronik cihazlar(cep telefonu vb.) kullanılamaz. Sadece 1. Ders ve öğleden sonraki ilk ders telefonlar toplanarak idareye teslim edilir.

 11.Okul içerisinde hiçbir ortamda ve okul dışındaki akademik gezilerde sakız çiğnenemez.

12.Okul saatleri içinde (öğle arası dahil) okul dışına çıkılamaz. ( Çıkış belgesi olanlar hariç) Öğrencilerimiz okula yemek getirtemez veya satıcı çağıramazlar.  

13.Okula yanıcı, kesici, patlayıcı vb. araç ve gereçler getirilmez veya öğrencilerimiz bunları yanlarında bulunduramazlar.  

14.Okul tarafından düzenlenmemiş hiçbir etkinliğin okul yönetiminin izni olmadan okulda reklamı yapılamaz ve biletleri satılamaz.  

15.Okul içinde, servislerde ve okul gezilerinde tütün ve tütün mamulleri bulundurulamaz ve içilemez.  

16.Öğrencilerin katıldıkları yurtiçi veya yurtdışı, resmi veya özel, günübirlik veya yatılı, bilimsel, kültürel, sportif amaçlı okul seyahatleri genel olarak gezi adı altında ifade edilmiştir. Geziye katılan öğrenciler bulundukları yerlerde okulu temsil ederler. Dolayısıyla öğrencilerimiz buralarda da davranış ve görüntü olarak okul kurallarına uygun hareket eder. Çevrenin huzurunu bozacak, birbirleri için tehlike yaratabilecek davranışlardan
uzak dururlar.  

17.Öğrencilerimiz sınavlar için zamanında hazır olur.  

18.Öğrencilerimiz sınav gözetmeninin belirlemiş olduğu oturma düzeninde sınava girer.  

19.Sınavda kalem, silgi, cetvel vb. gibi dersin türüne göre değişen araç ve gereçlerini ve bunların yedeklerini bulundururlar. Sınav sırasında diğer öğrencilerden bu araçları istemezler veya ortak kullanamazlar.  

20.Sınav kağıdı üzerinde bulunan sınavla ilgili açıklamaları dikkatle okurlar, bu konuda yapılan sözlü açıklamaları dikkatle dinlerler ve uygularlar.  

21.Sınav sırasında her ne sebeple ve her ne konuda olursa olsun konuşmazlar, bir başkasının kağıdına bakmazlar veya kağıtlarını bir başkasının görebileceği konumda tutmazlar. Bu gibi durumlar kopya olarak değerlendirilir ve gerekli yaptırım uygulanır.  

22.Önceden bildirilen sınav süresinin bitiminde soru ve yanıt kağıtlarını anında ve istenilen düzende teslim ederler.  

23.Öğrencilerimiz sınav kağıdına yanıtların dışında hiçbir şey yazmaz. Deneme sınavlarında da öğrenci optik formlara hiçbir şekilde sembol ya da resim vb. yapamaz.  

24.Raporlu ya da izinli olduğu için sınava giremeyen öğrenciler, telafi sınavı için belirtilen gün, saat ve yerde bulunurlar.                  

 

Cengiz BİŞGİN

Okul Müdürü