ÇAĞLAYAN ANADOLU LİSESİ

NÖBETÇİ ÖĞRENCİ GÖREVLERİ

08.12.2023 113

1. Nöbetçi kartını takarak nöbet görevine en geç saat 08.00’de başlar.
  2. Nöbetçi öğrenciler okula yapılan giriş çıkışları kontrol eder.
  3. Okula gelen ziyaretçilerin görüşmek istediği kişiler için, Güvenlik Kabininde ziyaretçi kayıt işlemi yapıldıktan sonra ona eşlik ederek, ziyaretçinin  görüşeceği kişinin odasına ulaşmasında ona yardım eder.
  4. Sınıflardan kesinlikle okul idaresinin bilgisi dışında öğrenci çağrılmayacaktır. Ziyaretçilerin öğrenci çağrı ve diğer talepleri için ilgili okul idaresine yönlendirilmesi sağlanacaktır.
  5. Öğretmenle veli görüşme talepleri için gelen veliler bekleme salonuna alınarak öğretmen ders saati dışında görüşmesi sağlanacaktır.
  6. Ziyaretçileri misafirperverlik anlayışında hoşgörü ve nezaket kuralları içerisinde karşılayarak doğru yönlendirilmelerini sağlar.
  7. Beklenmedik gelişen önemli olaylarda durumu nöbetçi müdür yardımcısı ve öğretmenlere haber verir.
  8. Nöbetçi öğrenciler de okulun öğrenci kılık kıyafetine uygun giyinmek zorundadırlar.
  9. Nöbetçi öğrenciler nöbet yerlerini izinsiz terk edemezler.
  10. Nöbet yerinden ayrılırken müdür yardımcısını ve yerine diğer nöbetçiyi bilgilendirerek ayrılabilirler.
  11. Dersi boş geçen sınıfları nöbetçi öğretmene ve nöbetçi müdür yardımcısına bildirir.
  12. Okul idaresinin vereceği diğer görevleri yerine getirir.
  13. Son dersin bitiminden 15 dk. önce sınıf ders defterlerini toplayarak, ilgili Müdür yardımcısına teslim eder.
  14. Nöbet bitiminde saat 15.15’de nöbetçi öğrenci kartını eksiksiz olarak okul idaresine teslim ederek nöbet yerinden ayrılır.

Cengiz BİŞGİN