ÇAĞLAYAN ANADOLU'DA DİVAN-Ü LUGAT-İT TÜRK OKUMALARI

Bakanlığımızın başlatmış olduğu Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yahya SÖZEN koordinatörlüğünde öğrencilerimizle birlikte  sınıflarda “Divan-ü Lügati't Türk okumaları” yapıldı.

09.02.2024 126

Öğrencilerimiz Ocak ayı boyunca dilimizin ilk sözlüğü olan Divan-ı Lügati't Türk'ten okumalar gerçekleştirdi. Sonrasında "Hatırlatmaca" oyunu ile öğrendikleri kelimelerin kalıcı olması amaçlandı.

"Anlamını bul" oyunu ile de öğrencilerin verilen bir kelimeyi yasaklı kelimeleri kullanmadan  arkadaşlarına anlatması sağlandı.

Oldukça eğlenceli geçen etkinlik saatlerimizde öğrenciler anlatım yeteneklerini geliştirme fırsatı buldular.

Okulumuzda yapılan anahtar kelimelerle hikaye yazma etkinliğinde 11. sınıf öğrencileri Hasan Mert ŞEN , deneme yarışmasında da Elif ALP birinci oldular.

"Dilimizin Zenginlikleri ve Ahenk Projesi"nin Koordinatör Müdür Yardımcımız Murat KURT

yarışmasına giren tüm öğrencilerr teşekkür ederek özellikle birincileri çıkaran  11/F Sınıfı öğrencilerini tebrik etti.

09-02-202409-02-202409-02-202409-02-202409-02-2024